Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is genomineerd voor de Blogger des Vaderlands, 6 maart 2015 tijdens het Blogbal de finale.

DagTaak.org
Overzicht week 42: 16 oktober tot 23 oktober 2011

Buma en het stemrecht van oud-gedienden in het CDA

Zaterdag 22 oktober 2011

Buma ontneemt stemrecht aan de oude muzikanten. Hoe oud-gediender hoe schadelijker, lijkt het Parool in de Telegraaf vandaag. Ze spelen valse noten en houden de vooruitgang tegen. Buma stelt het nog scherper: de oud-muzikanten zorgen ervoor dat de invloed en uitstraling van Buma met de dag lijkt te slinken. Het best zouden de oud-spelers van weleer monddood gemaakt moeten worden.
De namen van het illustere gezelschap dat te pas en te onpas oude melodieën zingt zonder rekening te houden met de partij-kas zijn bekend.

Frans Andriessen, Dries van Agt, Cees Veerman, May Weggen, Hannie van Leeuwen, Klink, Hirsch Ballin, Piet de Jong. Ongetwijfe...Dagtaak Later, HH: Wie herkent deze man. Auto Terug

Woensdag 19 oktober 2011


De verse Dagtaak verschijnt vandaag wat later door omstandigheden. In de herhaling een column van een maand terug. Waarom? De auto is terug!

Nu het colbertjasje en de rest van de spullen nog!
Ergens in Nederland loopt (vermoedelijk) een man met onder zijn arm een krant van eergisteren. Hij heeft een leesbril op waarvan de sterkte aan het linkeroog zwaar afwijkt van die aan de rechterkant. Waarschijnlijk kan hij er slecht mee lezen. Het is overduidelijk niet zijn bril.
Hij draagt een colbertjasje dat hem niet past met daaronder een oude zwarte sweater. Aan zijn voeten heeft hij zwarte wandelschoenen met nog wa...Mauro , Leers en ons politieke klimaat

Dinsdag 18 oktober 2011

Het moment lijkt steeds dichterbij te komen dat Mauro inderdaad uitgezet gaat worden. Mauro is een achttienjarige jongen uit Angola die op 10-jarige leeftijd in zijn eentje met het het vliegtuig naar Nederland is gekomen en sinds die tijd in pleeggezin woont. Hij is nu achttien. Vrienden, kennissen en nieuwe familie in Nederland. Contact met zijn familie in Angola is er niet. Mauro is een Nederlandse jongen geworden, die Nederlands praat met een aangeleerd Limburgs accent. Meer ingeburgerd kan bijna niet.

Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers (oneerbiedig afgekort met ama's) kunnen tot hun achttiende blijven en moeten daarna terug naar land v...De oogsteker uit Eindhoven, Obama, Dr King en Veerman

Maandag 17 oktober 2011

Gisteren las ik via een aankondiging op nieuwsweek.org de volgende tekst die via een NOS-feed tot hen was gekomen:

De politie van Eindhoven heeft gistermiddag een man aangehouden die twee 11-jarige meisjes had mishandeld. De twee hadden bij de man belletje getrokken, waarop hij doorsloeg.

De man achtervolgde de meisjes en strafte hen hardhandig. Daarbij sloeg hij de meisjes, botste hun hoofden tegen elkaar aan en prikte bij een van hen in de ogen met zijn vingers.

De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.


Zomaar een bericht. Gr...Honkbal, Nederland-Cuba, Joe Cordemans DiMaggio en Casey at the bat

Zondag 16 oktober 2011

Panama, 15 oktober 2011, paar minuten voor middernacht Nederlandse tijd, regen, een uur later regen, twee uur later regen. Een voor een vallen we in slaap voor de televisie. Op het scherm: het grote honkbalstadion in Panama-city waar een legendarische finale gespeeld gaat worden: Nederland-Cuba. Tussen de oogleden door zie ik jongens en meisjes aan de rand van een groot zeil staan. "Wimbledon", denk ik, dit kan nog uren duren. Ik val in slaap.
Wat dom, wat fout, wat zonde. Terwijl ik droom over Ard Schenk, Johan Cruyff, zelfs Zoetemelk komt voorbij, worden er nieuwe helden geboren. Tot voor kort was de enige honkballer die ik bij naam kende Char...Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of online
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Huub Klinkenberg "Bewustworden, de ontwikkeling van de mens" van Huub Klinkenberg.
"Alsof veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen" uitgave Nieuwe Druk, 2014. In de boekwinkel of online


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië


Tourette
"Een ticje vreemd of Gilles de la Tourette à la carte, Jaap van Dijkhuizen" (lees ook de Dagtaak over het boek)

 
Advertentie Google
Kind van de toekomst Kind van de toekomst, Kathy Beckers, verhalen over het verlies van een baby. Lees ook Dagtaak


Guus Dijkhuizen De nieuwe verhalenbundel van Guusdijkhuizen is uit:Narigheid in Ribfluweel

Terug naar Bandung Bestel: Terug naar Bandung

In Terug naar Bandung vertelt Femmy Fijten het verhaal van een man die na 60 jaar terugkeert naar Indonesië, het land waar hij vocht en lief heeft gehad.

Omarmd zowel door de Indische gemeenschap als door veteranen.
Met Pa valt niet te Feesten
Trailer van: Met Pa valt niet te feesten, het nieuwste boek van Guus Dijkhuizen, 10 oktober gepresenteerd aan Ed van Thijn. Uitgegeven bij Nieuwe Druk.
Advertentie2
Eigen bedrijf starten
Coaching en advies tijdens en voor de start van uw eigen bedrijf. Van bedrijfsidee tot bedrijfsplan tot implementatie.

Nieuws: Samenwerking met Uitgeverij Nieuwe Druk beklonken
Gewoon Guus Ron Jansen werd in De Gelderlander "de Gelderse Jacques Vriens" genoemd. Voorlezen vanaf ca 5 jaar.