Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

DagTaak.org

Zomergasten , Step Vaessen en Joy Division : She's Lost Control

Maandag 8 augustus 2011

Zomergasten met Step Vaessen en de film Control over de zanger Ian Curtis van Joy Division. Wat wil je nog meer op een regenachtige avond. Voor wie het niet gezien heeft: Step Vaessen is correspondente voor Al Jazeera in Jakarta. Zij werkte in Indonesië al voor de NOS ten tijde van de Tsunami, zij maakt nu reportages voor de grote tegenhanger van CNN in het grootste Islamitische land ter wereld. Het beloofde een avond te worden waar je geen fragment van mocht missen en van elk woord zou smullen, immers; deze vrouw heeft naast haar boeiende loopbaan en positie ook veel persoonlijk leed meegemaakt (haar ex-man pleegde vorig jaar zelfmoord).
Na Schwaab vorige week aan tafel bij Jelle Brandt Corstius nu een vrouw die wel bereid zou zijn het achterste van haar tong te laten zien. Het zou haar avond worden en wat kregen we: Sandokan, Pippi Langkous, Texelse schapen en Saturday Night Fever. Gesprekjes over het tolerante Indonesië dat het drie tellen later toch weer niet was. Over Al Jazeera nauwelijks een inkijkje behalve de beelden uit Egypte die we allemaal kennen en het feit dat het hoofdkantoor er zo prachtig uitziet. Het boeide omdat je steeds dacht dat er meer zou komen, maar er was geen touw aan vast te knopen.
Het was haar ideale televisie-avond. Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat Jelle Brandt Corstius meer naar ogen zat te kijken dan zich aan het concentreren was op verdiepende vragen. Dans je graag? Ga je zo nog de stad in? En, heeft er zich al een nieuwe prins op het witte paard aangemeld? Het was duidelijk, het mooiste van de avond moest nog komen nadat de camera's uit zouden gaan.

En dat kwam inderdaad. Nadat de studio Zomergasten verlaten werd met de mededeling dat het jonge journalistenkoppel de film in elk geval niet zou gaan kijken, werd het alsnog een latertje. Een film waar je geen fragment van wilde missen, je elk woord van wilde horen, en geen muzikale noot je mocht ontgaan. She's Lost Control over de zanger Ian Curtis van Joy Division. Een legendarische Engelse band geboren in een troosteloos Engels stadje dat slechts één jaar mocht bestaan. Fenomenaal door Anton Corbijn gemaakt. 
Haar keuze om deze film te vertonen maakte de avond goed. Pipi, Sandokan, John Travolta en de Nijmeegse goudvissen waren overbodig. De nazit van Jelle en Step moet pas echt boeiend geweest zijn. Ze heeft veel te vertellen, jammer dat dit buiten de Control van de camera's heeft moeten plaatsvinden.

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Martijn schreef op Dinsdag 9 augustus:
Gelukkig heb ik het niet gezien. De hele avond één oninteressant persoon aan het woord kan niet anders dan oersaaie televisie zijn.

Theo schreef op Maandag 8 augustus:
Ik vond het ook een boeiende tv avond

Aldert Hazenberg schreef op Maandag 8 augustus:
Zo kunnen mensen heel verschillend naar een programma kijken. Wij vonden het programma zomergasten plezierig en ook (in)spannend. Groeten, Aldert

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 maal 1?
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verschijnt medio september.


Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Nieuwsweek
Loading...
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Huub Klinkenberg "Bewustworden, de ontwikkeling van de mens" van Huub Klinkenberg.
"Alsof veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen" uitgave Nieuwe Druk, 2014. In de boekwinkel of online


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


Tourette
"Een ticje vreemd of Gilles de la Tourette à la carte, Jaap van Dijkhuizen" (lees ook de Dagtaak over het boek)

 
De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
Kind van de toekomst Kind van de toekomst, Kathy Beckers, verhalen over het verlies van een baby. Lees ook Dagtaak


Guus Dijkhuizen De nieuwe verhalenbundel van Guusdijkhuizen is uit:Narigheid in Ribfluweel

Met Pa valt niet te Feesten
Trailer van: Met Pa valt niet te feesten, het nieuwste boek van Guus Dijkhuizen, 10 oktober gepresenteerd aan Ed van Thijn. Uitgegeven bij Nieuwe Druk.
Advertentie2
Gewoon Guus Ron Jansen werd in De Gelderlander "de Gelderse Jacques Vriens" genoemd. Voorlezen vanaf ca 5 jaar.
Eigen bedrijf starten
Coaching en advies tijdens en voor de start van uw eigen bedrijf. Van bedrijfsidee tot bedrijfsplan tot implementatie.

Nieuws: Samenwerking met Uitgeverij Nieuwe Druk beklonken