Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties. Meestal mild en potisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via twitter:http://twitter.com/#!/@dagtaakDagtaak is goed gendexeerd door o.a. Google, type Dagtaak + trefwoord, of zoek direct op een woord uit de titel in de zoekbalk op de site. Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De 15 meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Muziekdag: Dag des Oordeels, extra Sint Journaal

Zaterdag 21 mei 2011

De wereld vergaat vandaag, althans volgens dominee Camping van het radiostation Family Radio uit California USA. Helemaal vergaat de wereld niet, zo voegt hij eraan toe na de eerste bangmakerij: Jezus zal vandaag op de aarde landen om een selecte groep volgelingen te redden. Daarna volgt een zondvloed die enige maanden zal aanhouden en de rest van de wereld zal verzwelgen.


(David Bowie: "5 years" (over de tijd die ons nog rest, Filmpje is ingebed en kan tijdens het lezen gewoon aangeklikt worden)

Door het tijdsverschil met de Verenigde Staten zullen wij nog even de tijd hebben vandaag voor overpeinzing. Gelukkig. Voor vanavond is ook al een extra Sinterklaas Journaal aangekondigd, als dat ons nog gegeven is, het wordt een enerverende en spannende dag. Of...Of...heeft het n met het ander te maken??

Onheilsprofeten hebben we altijd al gekend. De Jehova-getuigen hebben het zorgvuldig berekend, de Maya Kalender heeft het op een rijtje, New-Age aanhangers hebben het al vanaf boven doorgekregen  en Nostradamus, een nuchtere rekenaar heeft er ook al melding van gemaakt. Nu dus Family Station. Voor de zekerheid heb ik net geprobeerd nog even op de website van de familie te kijken : http://familystation.com maar deze is f overbelast f uit voorzorg al uit de lucht gehaald. Helaas.

Op zich ben ik niet tegen een Dag des Oordeels. Kan erg zuiverend werken. Om de zoveel jaar een grote schoonmaak. Zonden erkennen en goedmaken, of opzouten. Maar kondig het niet aan, zou mijn advies zijn. Dat kan de zaak alleen maar erger maken. Onverbeterlijke zondaars die weten dat ze nog een paar jaar hebben kunnen de boel uit de hand laten lopen en meer schade aanrichten dan dat ze goed kunnen maken. Zeker als ze van te voren al weten dat ze de Dag des Oordeels niet zullen overleven. De rapen zijn dan gaar.
Politieke haatzaaiers zullen hun gang gaan, kamermeisjes zullen niet meer veilig zijn, zelf-toegekende bonussen zullen de laatste resterende jaren de pan uitrijzen, bejaarde priesters en paters die het al verbruid hebben zullen hun handen nogmaals laten wapperen; alleen de Grieken zullen het slimmer doen. Een extra 18e maand erbij en met pensioen als de eerste tekenen van het Eind van de Wereld zich voor gaan doen. En gelijk hebben ze. Sinterklaas bestaat. Vanavond kijken!


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

wim Bouwman schreef op Donderdag 26 mei:
Mooie kreet; dan zijn de rapen gaar! Sinterklaas gemist,wacht op de volgende keer hij komt beslist nog wel een keer langs Wim

Peter schreef op Zaterdag 21 mei:
wederom raak! mooi nr van David Bowie overigens

Geef een reactie:
Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 4 minus 3?
Arnhem met een scheve blik

Arnhem met een scheve blik
Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of online
Moekoesja's kus

'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zon intens boek gelezen. (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Seksueel misbruik

Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Huub Klinkenberg

"Bewustworden, de ontwikkeling van de mens" van Huub Klinkenberg.
"Alsof veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen" uitgave Nieuwe Druk, 2014. In de boekwinkel of online


Blogparel

Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syri


Tourette

"Een ticje vreemd of Gilles de la Tourette la carte, Jaap van Dijkhuizen" (lees ook de Dagtaak over het boek)

 
Advertentie Google

Kind van de toekomst

Kind van de toekomst, Kathy Beckers, verhalen over het verlies van een baby. Lees ook Dagtaak


Keuze uit Dagtaak deze week

Het syndroom van Gilles de la Tourette, "een ticje vreemd"

Kootje komt van link, over Geert Wilders, de EU verkiezingen en het populisme

ZZP'ers en schijnzelfstandigheid

Th Lau moet stoppen: Alcohol en tranen

Over het slepen met bejaarden en het sluiten van de verzorgingshuizen

U lijkt wel verliefd?

De onschuld van Joris Demmink

publieksprijs Blogparel 2013

Uitgeverij Nieuwe Druk verzelfstandigd


Guus Dijkhuizen overleden
Guus Dijkhuizen

De nieuwe verhalenbundel van Guusdijkhuizen is uit:Narigheid in Ribfluweel

Terug naar Bandung

Bestel: Terug naar Bandung

In Terug naar Bandung vertelt Femmy Fijten het verhaal van een man die na 60 jaar terugkeert naar Indonesi, het land waar hij vocht en lief heeft gehad.

Omarmd zowel door de Indische gemeenschap als door veteranen.
Met Pa valt niet te Feesten


Trailer van: Met Pa valt niet te feesten, het nieuwste boek van Guus Dijkhuizen, 10 oktober gepresenteerd aan Ed van Thijn. Uitgegeven bij Nieuwe Druk.
Advertentie2

Eigen bedrijf starten


Coaching en advies tijdens en voor de start van uw eigen bedrijf. Van bedrijfsidee tot bedrijfsplan tot implementatie.

Nieuws: Samenwerking met Uitgeverij Nieuwe Druk beklonken
Gewoon Guus

Ron Jansen werd in De Gelderlander "de Gelderse Jacques Vriens" genoemd. Voorlezen vanaf ca 5 jaar.
(c) Ton van Eck 2015