Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

DagTaak.org

Woensdag Sorrycultuur, Stageperiode en Gedoogkabinet

Woensdag 30 maart 2011

Woensdag Sorrycultuur, Stageperiode en Gedoogkabinet Nog geen twee weken geleden liet Hillen vallen dat hij geen voorstander was van de sorry-cultuur. Hij weigerde zijn excuses aan te bieden tijdens het debat over de toestanden op de marinebasis in Den Helder. Nu is het hoge woord toch gevallen. Sorry. 't Spijt me, mijn welgemeende excuses. Dit kabinet zou een einde maken aan de sorrycultuur. Het zou een swingend kabinet worden dat daden zou verrichten waar ze volledig en unaniem achter zouden staan. Niet altijd plezierige maatregelen, maar wel noodzakelijke. Zo is het, zou moet het. Zo gaan we het land leiden en voortstuwen in de vaart der volkeren, fouten maken hoort daarbij en daar dragen we gehele verantwoordelijkheid voor. "U kunt mij op mijn beleid afrekenen, zei Rutte nog manhaftig", nog niet zo lang geleden. Sorry zeggen lijkt een zwakte, maar is het dat ook? Het moet heel wat geweest zijn voor de heren in het K-vak om die woorden te uiten. Best sterk dat ze het toch gedaan hebben! Het gaf in elk geval wat menselijkheid aan. En dan niet een keer, maar in koor. Geen gewone spijt, maar enorme spijt. Even nodig kreeg Haskoning, het bedrijf van de beoogde evacuee NN, bijna de schuld. Maar uiteindelijk werd het boetekleed aangetrokken. Eens maar nooit meer, werd er nog geroepen vanuit de kamer. Harry van Bommel keek er streng bij, maar straalde weinig overtuigingskracht uit en stotterde er bijna bij. Elk kabinet krijgt de oppositie die ze verdient. We gaan er lering uit trekken. Lessons learnt. Beterschap. Volgende keer beter. De militaire operatie en de bewindvoering daarover is tot een stageopdracht verworden. Een oefenperiode. De paar weekjes Hillen en Rosenthal zitten er weer op. Het commando over de Nederlandse strijdmachten is inmiddels in handen van de NAVO gekomen. En we gaan over tot de orde van de dag. Toen ik vannacht de televisie uitzette wist ik het ineens zeker. Onze regering is een volwaardige regering, niets minderheidsregering. De PVV stelde zich ook keurig op als een getrouwe coalitiepartner en bedankte de bewindslieden ,net zoals de overige partijen deden, voor de heldere uiteenzettingen. Nee, in dit land hebben we een meerderheidsregering die net als onze vorige regeringen het land leiden als zijnde een stageopdracht. Misschien zelfs wel langer dan 100 dagen. Een meerderheidsregering die door de vriendelijke uitstraling van Rutte geaccepteerd wordt. Toch een gedoogkabinet. Sorry.
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 maal 2?
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verschijnt medio september.


Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Nieuwsweek
Loading...
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Huub Klinkenberg "Bewustworden, de ontwikkeling van de mens" van Huub Klinkenberg.
"Alsof veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen" uitgave Nieuwe Druk, 2014. In de boekwinkel of online


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


Tourette
"Een ticje vreemd of Gilles de la Tourette à la carte, Jaap van Dijkhuizen" (lees ook de Dagtaak over het boek)

 
De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
Kind van de toekomst Kind van de toekomst, Kathy Beckers, verhalen over het verlies van een baby. Lees ook Dagtaak


Guus Dijkhuizen De nieuwe verhalenbundel van Guusdijkhuizen is uit:Narigheid in Ribfluweel

Met Pa valt niet te Feesten
Trailer van: Met Pa valt niet te feesten, het nieuwste boek van Guus Dijkhuizen, 10 oktober gepresenteerd aan Ed van Thijn. Uitgegeven bij Nieuwe Druk.
Advertentie2
Gewoon Guus Ron Jansen werd in De Gelderlander "de Gelderse Jacques Vriens" genoemd. Voorlezen vanaf ca 5 jaar.
Eigen bedrijf starten
Coaching en advies tijdens en voor de start van uw eigen bedrijf. Van bedrijfsidee tot bedrijfsplan tot implementatie.

Nieuws: Samenwerking met Uitgeverij Nieuwe Druk beklonken